Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kajaktocht op Kleine Nete in Herentals eindigt voor 15 leerlingen GTI Mortsel in het water : 2 scholieren naar ziekenhuis - grote reddingsoperatie

Foto VRTNWS -

15 leerlingen van het GTI Mortsel zijn vanmiddag rond 11.35u in Herentals bij een kajaktocht op de Kleine Nete ter hoogte van de Ringlaan in het water beland. Hun boten sloegen om. 2 slachtoffers werden met onderkoelingsverschijnselen naar het nabijgelegen AZ Herentals gebracht.

 

Zo'n 75 scholieren van het GTI in Mortsel trokken vandaag naar Kasterlee om langs de Kleine Nete naar Herentals te kajakken. Maar voor 15 onder hen liep het in de Keizerstad af met een nat pak, toen hun bootje omsloeg. 

"Tussen de spoorweg en de Ringlaan ter hoogte van een meander aan De Hellekens zijn er nieuwe meanders aangelegd.  Daar zijn heel wat kajaks omgeslagen", zegt Kristof Geens, communicatie brandweer Kempen. "Iedereen werd eruit gehaald, maar 2 jongeren zijn wel naar het dichtbij gelegen AZ ziekenhuis gebracht, vooral met onderkoelingsverschijnselen. De anderen worden voorlopig opgevangen in de brandweerkazerne ook vlakbij."

 

Vermoedelijk ligt de vele regen van de afgelopen weken aan de basis van het ongeval. "Het moet nog onderzocht worden, maar vermoedelijk heeft het te maken met de sterke stroming en het grote debiet momenteel op de Kleine Nete. De rivier is wat dieper dan gewoonlijk deze tijd van het jaar en ze stroomt ook veel sterker. In die nieuwe meanders is dan bijna elke boot gekapseisd." 

Een politiehelikopter vloog als controle over de rivier, om zeker te zijn dat iedereen uit het water was gehaald.  (BW/pol) Foto boven vrtnws - foto onder N.

Helikopter fed. politie

Helikopter fed. politie

De Hellekens, Herentals, België

Foto VRTNWS -

Deel dit artikel